Invata sa manaci corect

Posted by Admin On vineri, februarie 11 0 comentarii

Foarte multe cazuri de cancer se produc din cauza alimentatiei improprii. De cele mai multe ori nu sesizam, dar mancatul in graba, in fata televizorului, la ore neregulate, in picioare sau in timp ce ne imbracam sau conducem dauneaza grav sanatatii.Unele ponturi vor parea prea simple, dar, daca vei analiza modul in care mananci, vei observa ca nu respecti intocmai recomandarile specialistilor.Dureri stomacale, crampe suparatoare, balonari permanente, sunt doar cateva dintre primele simptome ale problemelor de sanatate care pot aparea.

  • Ponturi utile
1.Vechiul obicei de a bea apa in timpul mesei este unul dintre motivele pentru care apar crampele permanente pe care le ai inca inainte de a termina masa. Apa consumata in acel moment va dilua sucul gastric, iar alimentatia nu va mai fi digerata corespunzator.Tocmai de aceea, incearca sa consumi apa dupa si inainte cu zece minute de a te aseza la masa.
2.Fructele sunt un alt punct general slab al alimentatiei. Ele nu sunt digerate de catre stomac ci in intestin. Atunci cand consumam fructele dupa masa, ele vor fi preluate de catre stomac, iar durerile si balonarile nu te vor ocoli.Incearca sa manaci marul inainte. Apetitul tau exagerat se va diminea si vei manca brusc mai putin, dar te vei simti la fel de confortabil.
3.O lectie simpla, invatata inca din primii ani de viata ne scapa de durerile suparatoare de stomac. Intotdeauna vom mesteca foarte bine mancarea inainte de a o inghiti. Cavitatea bucala este doar primul stadiu al digestiei. Tocmai de aceea mancarea va fi pregatita corespunzator, pentru a nu ajunge in stomac nemestecata. 
4.Daca esti nervosa, trista si tensionaat, mai bine nu manca. Acestea sunt momentele in care kilogramele se depun cel mai repede. Deci evita sa manaci atunci cand esti stresata.
5.Obiceiul copilariei, de a ne intinde in pat dupa masa, nu este potrivit si pentru varsta adultului. Cel putin doua ore dupa ce ai mancat, incearca mai mult pozitia verticala, pentru ca masa sa nu fie o problema pentru stomacul tau suprasolicitat. 
6.Incearca sa iti faci un obicei din a bea apa pe stomacul gol. Vei elimina toxinele din organism, iar acest obicei simplu se recomanda in special persoanelor care sufera de epilepsie, bronsita sau artrita.

0 comentarii to Invata sa manaci corect

Trimiteți un comentariu