Cum tratam problemele gingiilor

Posted by Admin On vineri, februarie 11 0 comentarii
Sângerarea gingiilor poate reprezenta o problemă gravă de sănătate, dacă nu o tratăm corespunzător încă de la apariţia primelor semne. Orice schimbare a nuanţei gingiilor, precum şi sângerarea excesivă sunt semne care nu trebuie trecute cu vederea şi tratate superficial. Aceste sângerări se datorează plăcii bacteriene care se formează la nivelul gingiilor, producând inflamarea acestora. Netratată, gingivită poate evolua spre paradontoza (pierderea dinţilor ).
Pentru a preveni gingivită trebuie să avem o igiena dentară strictă. Îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului prin periaj sau curăţare cu aţă dentară este esenţială.
Dacă acest lucru nu se face corect, evoluţia către o parodontită marginală cronică profundă este una destul de rapidă, finalizată cu pierderea dinţilor.
Mergi la medicul stomatolog dacă simţi că nu poţi controla sau împiedica evoluţia acestei probleme neplăcute.
Nu intra în panică! Nu este o boală dureroasă, numai că este greu de indentificat în stadii incipiente.
Desigur, medicina naturistă ne pune şi ea la dispoziţie câteva dintre cele mei bune remedii în combaterea gingivitei.
Cea mai de succes reţetă, este cea a infuziei de sunătoare. În 200 ml de apă fierbinte, adăugaţi 2 linguriţe de sunătoare uscată şi lăsaţi-o la fiert aproximativ 15 minute, într-un vas acoperit. După ce s-a răcit, clătiţi gura cu infuzia obţinută de câteva ori pe zi.
O altă infuzie la fel de folositoare este cea din sulfină. Procedeul este acelaşi: fierbeţi 3-4 pulbere de sulfină în 200 ml de apă. Cu soluţia strecurată clătiţi gingiile de câteva ori pe zi.
O altă metodă utilizată pentru întârzierea instalării paradontozei este pasta de argilă. Spală-te zilnic cu această pastă, obţinută prin înmuierea argilei cu apă. După această operaţiune, clateste bine gura. Poţi folosi o apă de gură, extrem de indicată în sângerarea gingiilor.
Mai există o metodă, care nu este însă plăcută la gust. Îţi poţi tampona gingiile cu o felie de lamiae ( sau portocală, dacă nu suporţi lămâia ) sau poţi prepara o soluţie din suc de lămâie ( sau portocală ) cu puţină miere şi apă. Clateste-ţi gura zilnic, de cel puţin 3 ori pe zi cu ea.

0 comentarii to Cum tratam problemele gingiilor

Trimiteți un comentariu