Dinţii joacă un rol important în viaţa noastră, atât în privinţa esteticii cât şi în funcţia de hrănire, masticaţie, tăierea alimentelor, amestecarea lor cu salivă, dar şi în vorbire. Din păcate însă menţinerea sănătăţii dinţilor cere multă atenţie, aceştia necesitând a fi îngrijiţi zilnic. Ceea ce mâncăm influenţează sănătatea smalţului dentar .
În materialul care urmează vă voi arăta nişte metode naturale de albire a dinţilor.
Tratament cu infuzie de mentă
Peste 4-5 frunze de mentă (izmă) se toarnă 100 ml de apă fierbinte (imediat după ce a clocotit) şi se acoperă vasul respectiv cu un capac cât mai etanş. Se lasă jumătate de oră după care respectiva soluţie se va folosi după spălarea pe dinţi, clatindu-se gură de trei ori pe zi după fiecare masă.
Bicarbonatul de sodiu
Se recomandă ca seara, înainte de culcare, după ce v-aţi periat deja dinţii ca de obicei, cu pastă de dinţi şi i-aţi clătit, să îi periaţi mai apoi timp de 3-5 minute cu bicarbonat de sodiu. Clătiţi apoi bine gura cu apă din abundenţă.
Clătire cu zeamă de lămâie.
Se stoarce o lămâie peste care se adaugă o cantitate egală de apă.
Decoct de busuioc
Într-o cană de apă rece (200ml) se pun 2 linguriţe de frunze uscate de busuioc şi se lasă la macerat 10 minute, apoi se pune pe foc şi se dă un clocot, se lasă acoperit 15 minute. Se clateste gura după fiecare spălare pe dinţi.
Consumul de mere
Consumaţi câteva mere verzi pe zi, ajută la curăţarea şi albirea dinţilor.
PONT:
Pasta de dinţi Rembrandt. După ce v-aţi spălat pe dinţi cu o pastă obişnuită, mai spălaţi-vă încă o dată cu pasta Rembrandt. Nu mai clătiţi. Această pastă de dinţi este o mică minune, înlătură petele de pe dinţi cauzate de consumul de cafea, vin, ţigări şi albeşte dinţii.
0 comentarii to Cum să ne albim dinţi în mod natural?