5 alimente pentru un somn liniştit

Posted by Admin On miercuri, februarie 9 0 comentarii

Tot mai mulţi oameni se confruntă cu probleme legate de somn, statisticile arătând că o persoană din trei suferă de insomnie la un moment dat în viaţă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, acest fapt este îngrijorător având în vedere că durata şi calitatea somnului pot favoriza apariţia a diferite probleme de sănătate, precum: diabet, depresie, anxietate, afecţiuni cardiace, cancer, deteriorarea memoriei, slăbirea sistemului imunitar sau creştere în greutate.

Speciliştii susţin că un adult sănătos trebuie să aibă parte de 7-9 ore de somn pe noapte. Însă fiecare persoană este diferită şi nevoile pot varia. În cazul în care te trezeşti cu greu dimineaţa, nu poţi să te concentrezi, ai stări frecvente de  somnolenţă în timpul zilei, te simţi fără chef sau deprimat, ai nevoie de cafeină pentru a sta trează pe durata zilei, poate însemna că nu dormi suficient.

Dacă somnul se lasă aşteptat cu orele în fiecare seară, trebuie să ştii că există alimente care te pot ajuta să combaţi insomnia. Iată câteva dintre ele.

1. Cereale integrale;
2. Fructe şi legume prospete;
3. Bauturi precum: ceaiuri de plante, apă călduţă cu lămâie, apă cu miere, sucuri proaspete din legume şi fructe;
4. Lapte şi lactate. Laptele se bea cald;
5. Verdeţuri (pătrunjel, leuştean, ţelină, mărar, tarhon, busuioc, mentă), lămâie, ghimbir, coriandru, dafin, scorţişoară.


Îţi mai pot fi de folos şi următoarele sfaturi:
   
 •     * Stabileşte-ţi un program de somn pe care să-l respecţi aproximativ în fiecare seară;
      * Nu neglija importanţa exerciţiului fizic, însă nu chiar înainte de somn pentru că îţi poate altera calitatea somnului;
      * Fără cofeină după ora 16:00 dacă ai observat că îţi afectează somnul;
      * Relaxează-te înainte de culcare;
      * Atmosfera din cameră este de asemenea importantă. O temperatură medie, întuneric şi linişte pentru un somn odihnitor.

0 comentarii to 5 alimente pentru un somn liniştit

Trimiteți un comentariu