Invata sa ascunzi prin machiaj cele mai frecvente imperfectiuni ale tenului

Posted by Admin On joi, februarie 10 0 comentarii
Un ten perfect reprezinta o carte de vizita, insa cum perfectiunea ramane un deziderat greu de atins, trucurile de machiaj vin in ajutorul tau pentru a estompa, corecta si camufla orice imperfectiune a pielii. Alegand produsele corespunzatoare si aplicandu-le intr-o ordine corecta, poti da iluzia unui ten lipsit de orice imperfectiune.
Acneea


Primul pas in camuflarea acneei il reprezinta pregatirea tenului pentru aplicarea produselor de machiaj.
Aplica in prima faza o lotiune de ten fara ulei pentru a curata impuritatile ce blocheaza porii si excesul de sebum care modifica textura si aderenta fondului de ten.
Produsul must-have pentru camuflarea acneei il reprezinta concealer-ul verde, care neutralizeaza culoarea rosie. Acesta se aplica cu ajutorul pensulei (nu aplica batonul direct pe acnee, cantitatea de produs va fi prea mare, iar aspectul- inestetic) doar pe suprafata afectata de acnee.
Foloseste un fond de ten fara ulei, pe baza apa, pe care sa il aplici pe toata suprafata tenului cu ajutorul unui burete. Tapoteaza zona cu acnee cu varful degetului, ajutand astfel fondul de ten sa patrunda in derm si sa adere mai bine pe suprafata pielii, camufland astfel cosurile.
Tip: evita fondurile de ten care nu au pompita, fiind stocate in sistem tub. Acest sistem permite patrunderea bacteriilor, care accentueaza acneea.
Pentru a finisa look-ul, aplica o pudra pulbere translucida, iar pe zona afectata de cosuri foloseste o pudra compacta, a carei textura asigura o acoperire mai intensa.




Concealer Maybelline, 45 lei 


Cearcanele
Pudra compacta Sephora, 60 lei







Cearcanele, fie ca sunt generate de lipsa somnului sau de factori genetici, se remarca printr-o coloratie purpurie sau mov, destul de inestetica in special in cazul unui machiaj al ochilor mai elaborat.
Fond de ten matifiant, YSL, 160 lei
Pentru a camufla cearcanele, ai nevoie de un concealer care sa camufleze nuanta de mov. Alegerea ideala o reprezinta galbenul, nuanta complementara pentru purpuriu, care o neutralizeaza. Atunci cand alegi un concealer pentru cearcane, orienteaza-te catre formule lichide, de culoare galbena si cu o nuanta mai deschis decat fondul de ten. Aplica-l in punctulete micute pe zona cearcanelor si foloseste o pensula pentru a intinde produsul, pana intra in piele. Omogenizeaza bine in pliul pleoapei si la baza nasului, pentru a evita accentuarea liniilor fine.
Anticearcan YSL, 130 lei


Aplica concealer-ul dupa ce ai utilizat in prealabil fondul de ten si fixeaza-l cu o pudra translucida. Poti aplica o pudra mai deschisa pe zona cearcanelor.



















   

Pistruii


Pudra compacta Lorac, 90 lei
Alege un fond de ten cu putere maxima de acoperire (in general este conceput mai mult pe baza de ulei), de preferinta in aceeasi nuanta cu cea a pielii. Nu incerca sa folosesti produse de acoperire (concealer, fond de ten sau pudra) in nuanta pistruilor, ci alege o culoare cat mai apropiata de tenul tau.
Fond de ten cu minerale, 140 lei
Aplica fondul de ten cu ajutorul unui burete pe toata suprafata tenului, iar pe pistrui foloseste varfurile degetelor si tapoteaza zona, pentru a maximiza efectul fondului de ten.
Pentru ca in cazul pistruilor se urmareste acoperirea, este de preferat sa eviti pudra translucida sau formula pulbere si sa optezi pentru o pudra compacta, pe care sa o aplici pe suprafata pistruilor.
Foloseste blush-uri trandafirii sau cu subtonuri rose, in functie de intensitatea dorita.






Hiperpigmentare

Hiperpigmentarea, detectata la nivelul dermului prin aparitia unor pete inchise la culoare, determinate in general de varsta sau genetic, este o problema a tenului ce poate fi usor camuflata prin machiaj.
Pentru a ascunde aceasta imperfectiune, ai nevoie de un fond de ten cu acoperire mare, de preferinta un produs profesionist sau special conceput pentru o rezistenta indelungata, si cu o nuanta mai deschisa decat fonul de ten pe care il aplici pe restul dermului. Aplica-l in punctulete pe suprafata petelor si tapoteaza usor zona cu varful degetelor. Aplica apoi fondul de ten in nuanta pielii tale pe toata suprafata tenului, inclusiv pe zonele afectate de hiperpigmentare.


Fond de ten Body Shop, 80 lei


Pudra pulbere Laura Mercier, 100 lei
Tip: foloseste produse pe baza de minerale, au o putere de acoperire mai mare si in acelasi timp un factor de protectie solara 20. SPF-ul este indispensabil in cazul tenului afectat de hiperpigmentare. 
Foloseste o pudra pulbere pentru a stabiliza produsul.











Cuperoza

Cuperoza se manifesta prin nuanta rozacee a tenului, detectata in special in zona obrajilor.
Incepe machiajul folosind o crema nuantatoare care uniformizeaza culoarea tenului si pregateste pielea pentru machiaj, constituind o baza buna de machiaj.
Ca si in cazul acneei, cuperoza se camufleaza cu ajutorul unui concealer verde, care neutralizeaza nuanta rosiatica a acesteia. Aplica concealerul verde cu o pensula pe zona afectata de cuperoza si omogenizeaza produsul cu miscari circulare.
Evita fondurile de ten cu o baza rose petru ca vor accentua roseata. Mizeaza pe subtonuri galbene sau bronzante.
Pudra primer MAC, 120 lei
Foloseste un fond de ten pe toata suprafata tenului pentru a omogeniza cromatic concealerul. Evita blush-urile trandafirii sau cu un subton rozaliu sau rosiatic si orienteaza-te catre blush-uri piersica sau caramel. Pudra translucida reprezinta o alegere indicata in acest caz.


Concealer Avene, 60 lei





0 comentarii to Invata sa ascunzi prin machiaj cele mai frecvente imperfectiuni ale tenului

Trimiteți un comentariu