Greşelile majore care îţi afectează frumuseţea

Posted by Admin On sâmbătă, februarie 12 0 comentarii
Duşurile fierbinţi, glossul de buze, săpunul. Acestea şi multe altele sunt greşeli pe care multe femei le fac în timpul iernii


Nu foloseşti creme cu factor de protecţie solar
Doar pentru că e frig afară nu înseamnă că razele UV sunt mai puţin periculoase. Protejează-ţi tenul şi buzele cu produse care au un FPS cât mai mare.

Faci duşuri fierbinţi
Un duş fierbinte e relaxant, însă dacă zăboveşti sub jetul de apă mai mult de câteva minute căldura va începe să distrugă stratul de sebum care protejează pielea. Rezultatul: piele uscată şi descuamată. Foloseşte apa călduţă sau fii cât mai rapidă la duş.

Îţi speli tenul cu săpun
Dacă ai un ten uscat sau normal, exact asta îi mai lipseşte. Faţa ta are şi aşa destul de suferit din cauza frigului, vântului şi aerului uscat de afară. Dacă foloseşti un săpun sau un produs pentru curăţare pe bază de săpun, e clar că vei avea tot tenul descuamat. Caută un produs sub formă de gel sau emulsie care nu face spumă.

Nu îţi exfoliezi pielea
Până la urmă, oricâte eforturi ai face, e aproape imposibil ca pielea ta să nu se resimtă din cauza iernii. Măcar ai grijă să o exfoliezi cel puţin o dată pe săptămână. Altfel, porţiunile descuamate te vor îmbătrâni, indiferent câte straturi de fond de ten porţi.

Nu foloseşti balsamul de buze potrivit
Gloss-ul lucios nu este un balsam potrivit pentru buzele crăpate de frigul iernii. Dacă ai buzele uscate, crăpate şi dureroase, caută un leac la farmacie, nu la distribuitorii de cosmetice.

Îţi neglijezi mâinile
Mâinile devin uscate, crăpate şi descuamate. Ai grijă să porţi mereu mănuşi, spală-ţi mâinile cu un săpun cremos şi apă călduţă, iar după fiecare spălare aplică un strat de cremă intens hidratantă.

Alte greşeli frecvente
  • Foloseşti produse de machiaj expirate – puţine femei verifică data expirării pe ambalajele produselor de machiaj. Drept urmare, se aleg cu infecţii sau alergii.
  • Îţi neglijezi gâtul – dacă îţi curăţi, hidratezi şi exfoliezi tenul periodic, ar trebui să faci acelaşi lucru şi pentru pielea gâtului, care este sensibilă, subţire şi se ridează rapid. Acelaşi lucru este valabil şi pentru decolteu.
  • Nu speli pensulele şi aplicatoarele de fard – pe ele se pot dezvolta bacterii care apoi ajung pe faţa ta, provocând acnee. Ca să fii sigură că nu ţi se întâmplă aşa ceva, ar trebui să-ţi speli toate pensulele şi aplicatoarele cel puţin o dată pe săptămână cu acelaşi produs cu care îţi speli faţa.

0 comentarii to Greşelile majore care îţi afectează frumuseţea

Trimiteți un comentariu