Boli tratate cu suc de lamaie

Posted by Admin On duminică, februarie 20 0 comentarii
































Chiar daca are gustul acrisor si asta nu este pe placul tuturor, lamaia s-a dovedit a fi un excelent remediu impotriva mai multor probleme de sanatate. Pe langa combaterea racelii, lamaile te pot ajuta sa tratezi si afectiuni precum constipatia, infectiile urinare sau varicele.

Iata cateva remedii cu suc de lamaie oferite de medicul Penny Stanway in cartea sa "The Miracle Of Lemons".


Infectii urinare


Sucul de lamaie are un efect usor alcalin care este benefic pentru tractul urinar. Consuma sucul obtinut dintr-o jumatate de lamaie de doua-trei ori pe zi.

Hipertensiune


Continutul de potasiu si magneziu din lamaie relaxeaza arterele si usureaza circulatia sangelui. In plus, lamaile contin flavonoide, nutrienti recomandati pentru sanatatea arterelor. Include in alimentatia ta zilnica coaja si sucul unei lamai.

Varice


Lamaile pot actiona ca tonic asupra venelor avand un efect anti-inflamator si de intarire a peretilor vaselor. Maseaza picioarele cu un amestec din 2 picaturi de suc de lamaie, 2 ulei de lavanda si 3 de ulei de chiparos si 2 picaturi de ulei de migdale.

Indigestie si arsuri stomacale


Sucul de lamaie este recomandat pentru a ajuta digestia cat si pentru a calma arsurile stomacale. Un studiu condus de americani a descoperit ca 1.000 mg de limonen (ulei esential de lamaie) consumat zilnic ajuta la eliminarea arsurilor stomacale si ale refluxului gastroesofagian. Amesteca o lingura de suc de lamaie cu un pahar de apa calda si consuma dupa masa.

Tuse


Este cunoscut efectul acestui fruct in combaterea simptomelor racelii. Uleiul esential de lamaie este un bun expectorant si este folosit ca ingredient de baza in multe medicamente pentru tratarea tusei. Pentru ameliorarea tusei consuma o limonada preparata de tine.

 Psoriazis


Specialistii au descoperit ca acidul citric din sucul de lamaie amelioreaza simptomele psoriazisului precum scuamele, pielea uscata si crapata. Ajuta pielea sa retina apa si favorizeaza exfolierea celulelor moarte. Aplica suc de lamaie pe zonele afectate de mai multe ori pe zi si expune-le apoi la soare timp de cateva minute.

Constipatie


Lamaile au un continut bogat de pectina care ajuta digestia si combate constipatia. Include in dieta ta zilnica coaja si sucul unei lamai.

Consumul de lamai poate fi foarte benefic pentru sanatatea ta, mai ales in perioadele reci. Vitamina C este vitala pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este sa ne protejeze de boli, de aceea lamaile sunt recomandate in prevenirea si tratarea a diverse afectiuni precum: raceala, gripa, infectii recurente la nivelul urechii. Datorita continutului ridicat de vitamina C, cercetatorii au asociat consumul de lamai cu un risc scazut de deces provocat de cancer si probleme cardiovasculare.

 

 

0 comentarii to Boli tratate cu suc de lamaie

Trimiteți un comentariu