Cum sa scapa de pistruii nedoriti

Posted by Admin On luni, februarie 21 4 comentarii

Ai pistrui si vrei cu orice pret sa scapi de ei, chiar daca toata lumea iti spune ca iti dau un farmec aparte!!Te-ai saturat sa folosesti mult fond de ten pentru a masca pistruii si cel mai dureros este ca niciodata nu reusesti sa-i acoperi complet.

Pistruii sunt mici pete brune sau galbui, ce apar pe piele, mai ales pe pielea persoanelor blonde sau roscate. Ei sunt mosteniti genetic si se datoreaza prezentei unei gene care determina aparitia lor. Pistruii mai pot aparea si datorita expunerii la soare, iar zonele in care apar cel mai des sunt pe fata, umeri, spate, piept si brate.

Iata cateva solutii pentru a scapa de pistrui:

    Tratament de albire

Acest tratment consta in aplicarea agentilor de albire este destul de agresiv cu pielea ta si exista riscul unei decolorari intense, astfel pielea din jurul pistruilor ar putea deveni mai alba – pe acest subiect ar fi bine sa vorbesti cu medicul. Pentru a urma acest tratament, mergi la un cabinet cosmetic specializat. Eficacitatea acestei metode poate dura, intre sase luni si un an, iar, indiferent de anotimp, trebuie sa folosesti o crema cu protectie solara.

    Tratament cu laser

Un astfel de tratament impotriva pistruilor este foarte costisitor, insa nu la fel de daunator epidermei precum celelalte metode. Inainte de a incepe sedintele de laser trebuie sa consulti un medic dermatolog. Nu ezita sa intrebi medicul despre efectele secundare ale acestei "interventii".

    Peeling chimic

Exfolierea chimica consta in aplicarea pe fata a unor agenti exfolianti cu scopul de a distruge portiuni din derm si este urmat de aparitia unui nou tesut epidermal. Aceasta metoda este destul de agresiva si trebuie sa ai mare grija de pielea ta. Evita expunerea la soare, deoarece risti ca pistruii sa apara din nou.

Metode naturiste pentru a scapa de pistrui

Daca iti este frica de aceste metode apeleaza cu incredere la cele naturiste. Acestea nu sunt la fel de agresive si nici la fel de costisitoare. Aceasta modalitate consta in aplicarea unor masti facute din fructe si legume.
1. Foloseste lapte dulce si castravete si prepara o lotiune care trebuie aplicata de 2-3 ori pe zi in zonele unde ai pete. Mod de preparare: castravetele se taie rondele mici si se amesteca cu lapte. Compozitia se lasa la macerat la rece cateva ore. Scurge laptele si aplica compozitia pe fata.
2. Amesteca o lingura de faina de secara cu o lingura de tarate si de orz, plus zeama de lamaie cat cuprinde. Compozitia se aplica pe fata se lasa 15 minute si se clateste fata cu apa calda.
3. Alta masca impotriva pistruilor este alcatuita din 3 linguri de zeama de lamaie, 20 g drojdie de bere si 20 g de tarate de grau. Amestecul se intinde pe fata si se lasa in jur de 10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.

4 comentarii to Cum sa scapa de pistruii nedoriti

  1. says:

    George Alexandru Fotache Salut ,daca esti deacord cu un schimb de link ,te rog adauga pe site-ul tau ,linkul http://www.jocuri-barbie.in cu titlul Jocuri barbie ,apoi astept datele site-ului tau ,ca sa te adaug pe jocuri-joculete.org pr3 . Iti multumesc !

  1. says:

    LeadGeneration33 mi-e greu sa cred ca merge ceva fara laser sau pastile..

  1. says:

    LeadGeneration33 sa-mi spui daca au dat reultate

  1. says:

    Unknown ZOYA!Pentru unghii seducatoare, alege-ti culoarea perfecta pentru tine !
    https://www.facebook.com/pages/ANKO/378001798964973

Trimiteți un comentariu